Politehnica Iași - Poli 0:2 (0:1)

Alb-violeții se țin bine și reușesc, pentru prima oară de la revenirea în prima ligă, să câștige șanse partide consecutive. De fapt, acesta este și recordul absolut al Politehnicii pentru victorii consecutive (citiți aici), fiind stabilit în 1990. Atâta timp cât jucătorii lui Uhrin își văd de treabă, acest record ar trebui să cadă etapa viitoare, când Poli întâlnește acasă pe Gloria Bistrița.



Partida de astăzi a fost una prea puțin spectaculoasă, în care alb-violeții și-au dominat adversarii din aproape toate punctele de vedere. Prima șansă de gol i-a aparținut lui Gigel Bucur, în minutul 10, însă șutul acestuia - după ce a întors un fundaș - a fost prea slab pentru a-i pune probleme lui Pleșca. Tot Bucur, zece minute mai târziu, reușește o fază de toată frumusețea, înaintând cu mingea până în careu, unde este deposedat grație unei intervenții pe măsura fazei anterioare. Între timp, jucătorii gazdelor se chinuiau să ajungă în preajma careului lui Pantilimon, iar deși au beneficiat de niște lovituri libere ce puteau fi periculoase, primul șut pe spațiul porții s-a lăsat așteptat. În minutul 40, Bucur nu a mai iertat, interceptând o pasă înapoi la portar - după o centrare a lui Magera - și deschizând scorul!

Repriza secundă a debutat cu o ocazie enormă pentru Arman Karamyan, șutul acestuia din poziție de singur cu portarul fiind deviat în corner! N-a fost însă decât un foc de paie, căci ocaziile nu s-au înghesuit să apară nici în acest mitan, mai ales că alb-violeții au jucat mai defensiv. Ieșenii încearcă poarta lui Pantilimon cu șuturi timide, iar de abia în minutul 87 au prima ocazie de gol, când Bâlbă scapă spre poartă, ușor lateral stângă, Panti iese (puțin hazardat) să îl întâmpine, iar atacantul ieșean nu reușeste decât să trimită mingea în piciorul portarului nostru, în tentativa sa de a-l depăși pe acesta. Meciul nu era încă terminat, căci chiar în minutul 90 Goga a fost servit excelent de către Magera, a urcat cu mingea până în careul advers și l-a executat cu sânge rece pe Pleșca, pentru a stabili scorul final - chiar dacă și cehul din atacul Politehnicii a fost aproape de a înscrie, în chiar ultima fază a meciului.



Echipa a evoluat, în mare, cam la fel ca și în ultimele partide, diferența față de anul trecut fiind că jucătorii abordeaza meciurile din deplasare într-o maniera mai asemănătoare cu cele de pe teren propriu. Chiar dacă mijlocul, în continuare, nu reușește să ofere mingi cu adevărat bune jucătorilor din atac, alb-violeții pot oricând să câștige o partidă prin inspirația și oportunismul lui Bucur sau, pur și simplu, prin forța de joc a echipei. Din păcate, flancul drept este în continuare descoperit, Bonfim alternând intervențiile bune cu cele proaste mai des decât ne-am dori, în timp ce Bădoi nu pare capabil să mai revină la forma care l-a consacrat. Rămâne de văzut dacă Uhrin va dori să îl mute pe Cisovsky acolo unde îi este locul, mai ales că slovacul se descurcă de minune în centrul apărării, unde este - de fapt - cea mai mare nevoie de jucători buni.



Poli: Pantilimon (6) - Bonfim (5), Luchin (6), Cisovsky (6,5), Milhazes (6) - Stancu (5,5), Alexa (6), Borbely (6), Arm. Karamyan (5,5) - Bucur (6,5), Magera (6).



Au mai intrat Bădoi (5), Goga și Rusici, înlocuindu-i pe Bonfim, Arm. Karamyan și Bucur.





Gol Bucur:







Gol Goga:



0 Comments