Golgheterii alb-violeți

Poli are, cu siguranță în mod unicat, golgheteri în primele trei ligi ale României. Gigel Bucur se află pe poziția secundă (în spatele a trei jucători, ce-i drept) cu 6 reușite în Liga 1, Axente conduce Liga a 2-a cu 8 goluri marcate (și este urmat îndeaproape de Mansour, cu 6), iar Adrian Popa este cel puțin printre primii marcatori în a 3-a Ligă, cu 9 reușite. Merită remarcat în plus că toți jucătorii enumerați au avut mici probleme în acest sezon, niciunul dintre ei nefiind titluar incontestabil în primele (aproximativ) cinci etape.

Astfel, dacă ar fi să căutam a afla câte goluri/meci au marcat cei menționați, am da de următoarele valori:

Bucur - 0,55 (11 partide)
Axente - 0,62 (13 partide)
Mansour - 0,60 (10 partide)
Popa - 0,90 (10 partide)

De menționat că în cazul lui Popa nu am inclus partida dintre Poli II și Gătaia, din lipsă de informații.

Așadar, stăm bine la capitolul ofensiv la toate nivelele. Aș dori însă să spun câteva cuvinte despre jucătorii pe care îi cunoașteți mai puțin (probabil, unii), anume Axente și Popa.

Mircea Axente, născut pe 14 martie 1987 la Tulcea, este un atacant înalt (1,86 m), dar rapid, cu un simț al golului extraordinar, joc bun de cap, dar destul de individualist. A venit la Poli în 2006, iar progresul său este evident cu ochiul liber. După ce în 2006-2007 a înscris de 8 ori în 26 de meciuri, anul următor a avut 9 reușite în 17 partide, cât a fost împrumutat la FCM Reșița. În retur, odată cu revenirea la Timișoara, nu a reușit decât 3 goluri în 9 partide, dar anul acesta se anunță a fi cel mai bun dintre toate. Trebuie remarcat că Axente a evoluat de 4 ori și la echipa mare, anul trecut, însă nu a reușit să se impună.

Adiran Popa, născut pe 16 august 1988 la Horezu, se aseamănă destul de bine cu Axente - și nu chiar. Este puțin mai scund (1,82 m), dar și mai rapid/agil, și împărtășește abilitatea de a se demarca foarte bine, aidoma jucătorului alb-violet de la Buftea. A debutat pentru Poli în returul anului 2007, când a marcat de 2 ori în trei partide. Din păcate anul următor nu a reușit decât alte 2 goluri în 24 de meciuri, dovadă poate a faptului că nu era chiar pregătit pentru nivelul ligii secunde. Experiența pare însă să-l fi ajutat, judecând după debutul acestui sezon.

Nouă nu ne rămâne decât să sperăm că fiecare dintre acești jucători va reuși să progreseze în continuare și să ajungă, într-un viitor, la prima echipă. Chiar dacă și eu mă număr printre păcătoșii pesimiști, care nu cred în abilitatea lui Mansour de a deveni constant în evoluțiile sale bune, mă declar dispus să fiu umilit.

0 Comments