Momentul mult așteptat de galeria polistă a debutat destul de nefericit, căci oaspeții din Lupac deschideau scorul la chiar primul șut, în minutul 3 în urma unei faze de contraatac. Dar alb-violeții și-au asumat rapid rolul de gazde și treptat s-au apropiat tot mai mult de poarta adversă, egalarea venind un sfert de oră mai târziu, prin Drăghici.
În ciuda dominării, jocului îi lipsea coerență. Echipa din Caraș s-a organizat bine în apărare, un egal cu gol în deplasare fiind un scor foarte bun pentru abordarea manșei retur. În schimb, poliștii n-au găsit nici cum luciditatea pentru a finaliza cu gol fazele de atac. Ambiție a existat din plin, dar uneori aceasta a dus și la lipsă de disciplină, Ghinescu încercând de câteva ori să șuteze din unghi, fără a avea vreo șansă concretă de a înscrie. Toate acestea au fost elocvente în ultimele minute ale primei reprize, când Poli a beneficiat de mai multe lovituri de la colț, dar n-a reușit să creeze o fază mai periculoasă decât bâlbâirea mingii prin careu. La unul din cornere s-a și încercat o schemă, care n-a reușit deloc, pe când o abordare mai directă pentru a marca un gol înainte de pauză ar fi fost mult mai indicată.
Situația necesita o schimbare, iar Brîndescu a efectuat una dublă chiar la pauză: Budur în locul lui Vucea, și Ilie în locul lui Stancu, ultima chiar cerută insistent de către public. Această mutare s-a simțit imediat după reulare, când Ghinescu a pătruns pe stânga și a centrat în fața porții, de unde Ilie trimite destul de slab, pe lângă poartă, părând că n-a știut dacă să șuteze sau să paseze mai departe lui Drăghici care aștepta cu poarta goală în față.
Încet, încet, echipa din Lupac începe să dea semne de oboseală, un jucător de câmp acuzând crampe încă din minutul 50, iar portarul începând deja să tragă de timp. N-au avut de ce să o facă prea mult, căci după o fază similară cu prima, Ilie reușește de această dată să înscrie din fața porții, după ce portarul nu reținuse șutul lui Ghinescu. Era minutul 58, iar 3 minute mai târziu se făcea 3-1. Ghinescu (din nou cel mai bun de pe teren, dacă nu era evident) trimite un șut centrare din colțul careului. Un jucător (cred că Ilie) se apleacă pentru a nu lovi mingea, care se scurge în colțul lung al porții, păcălindu-l pe portar, care nu a fost pe fază.
Meciul s-a cam liniștit după aceasta, 3-1 fiind un scor mulțumitor pentru Poli. Oaspeții ar fi putut reduce din diferență la un șut din colțul careului mic, respins de Burtic în corner, dar în general începuseră să cedeze fizic tot mai mult, la un moment dat având doi jucători căzuți din cauza crampelor în același timp. Pe acest fond, Poli nu refuză șansa majorării scorului. Mai întâi, în minutul 83 Budur e faultat în careu, provocând astfel și eliminarea fundașului, iar Drăghici transformă penalty-ul cu un șut ce lasă portarul fără șansă, deși acesta ghichise colțul. Se face 5-1 doar două minute mai târziu când Gălan agață o minge ce se ducea pe lângă poartă, trimițând-o peste portar pentru ca Gavriluță să o împingă cu capul în plasă. Scorul putea fi și mai drastic, dacă nu prin ocaziile lui Budur, atunci printr-un nou penalty în urma unui henț în careu. Dar Drăghici a ales să finalizeze prin scăriță, iar portarul n-a fost păcălit așa ușor.
Cu un asemenea scor, nu cred că mai există vreo îndoială în privința promovării. După doi ani în liga a patra, după un an de duel cu Ripensia, era timpul pentru un nou capitol pentru această echipă. Felicitări suporterilor și celor implicați în realizarea acestui mare pas! Urmează o nouă provocare și din păcate urmează un nou an în care suporterii poliști sunt în continuare dezbinați, fără vreo cale de mijloc la orizont. Nu ne rămâne decât să mergem înainte, căci înapoi nu s-a putut niciodată, dar tot e mai bine decât să stăm pe loc.
Poli: Burtic - Contescu, Gavriluță, Gălan, Taub – Rebenciuc, Naidin, Stancu, Vucea – Ghinescu, Drăghici
Schimbări:
Ilie pentru Stancu (min 46)
Budur pentru Vucea (min 46)
Filimon pentru Rebenciuc (min 78)
Feraru pentru Naidin (min 85)
0 Comments